轉載 | 【勞法師煉成-離職篇】

【勞法師煉成-離職篇】
唔係俾人炒嗰日都唔識計離職補償掛?

過去可能大家有見過我哋追討既新聞報導,而我哋除咗搞直接行動追討外,亦想搞勞法班,為咗令更多打工仔了解自己權益,尤其肺炎疫情嚴重,唔少打工仔被無理扣薪、裁員而且拖欠離職補償,我哋inbox都收唔少。

與其出事先搵人代勞,不如掌握多啲自己權益,所以今次勞法班主題係:離職補償。唔好去到被炒嗰一日,都唔知自己筆錢點計。而且我哋做工運唔係想幫人搞掂單嘢,而係希望多啲人都可以有更強既力量,呢個世界無救世主,我哋打工仔要自己份工自己救。

勞法班詳情:
日期:5月4日開始,逢星期一,連續三堂。
時間:晚上8:30
地點:網上
內容:離職補償計算、案例重溫、追討分享等等。如果同學有興趣,也可參與之後的實習活動。
費用:300元,成功報名後會收到付款詳情。如同學之後完成埋實習,我哋會退其中200元給同學。因為我哋希望過程中係識到更多同道中人,成為同伴。
報名表: http://tiny.cc/4yhjnz

——–
勞工組係一個由打工仔組成嘅互助小組,專治無良老闆。
勞工組tg: https://t.me/workercom

圖像中可能有文字

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: